dimarts, 5 de febrer del 2008

Restaurant La Granota (Sils)

Desde que tinc coneixement que vaig a La Granota. De menut amb els meus pares i el meu germà pujant a Colera els caps de setmana. Ara ja em resulta una tradició ocasional aturar-m'hi per sopar o dinar amb meus fills, tot recreant-me amb els records de la mateixa olor que m'invaeix a l'obrir la porta del restaurant.

L'edificació es tracte d'una preciosa Masia catalana del segle XVII. També s'hi troba adjacent el Restaurant La Taberna (oferta molt semblant, i molt recomenable a l'estiu, a ón es gaudeix d'una terrassa magnífica), i que complementa perfectament la oferta del primer (ambdós són del mateix propietari, si bé estàn regentats per personal diferent).

A La Granota s'hi va a prendre els típics plats de la cuina catalana senzilla de tota la vida (molt ben executada), sense estridències, sense focs artificials, però amb un resultat ben digne i eficient. Des d'unes bones galtes de vedella, peus de porc amb salsa o a la brasa, ànec amb peres, excel.lents cargols amb salsa (també a la llauna), entrecots de Girona, fantàstics gratapallers (pollastre de pagés) bona i variada oferta de finíssimes truites, un bon plat de mongetes, costelletes de cabrit rebossades, escudella i carn d'olla els divendres (com cal!), les verdures (impecables i poc olioses les carxofes arrebossades), de tot tipus, a la brasa, escalivada,..i sempre tots els productes de temporada!.

Les sales són còmodes, mantinguent en tot moment el caliu i l'estil acollidor de la Masia. El servei eficient i atent. A La Granota s'hi va a veure en porró (tenen una correcta carta de vins servits amb copes senzilles), a tocar el menjar (quan ho cal) amb els dits, a xucar el pa amb la salsa dels cargols, a amentegar la torrada de pa amb un all i oli únic, dens, d'una textura quasi sòlida!.

Les postres sopusen un armònic final, amb el Capucí (gelat de vainilla ben empastifat de xocolata fosca i calenta per sobre, al costat,..), viciós i llaminer. Recuits, maduixetes (amb suc de taronja, nata,..), crema catalana, músic amb moscatell,..

En Josep Mª Bancells dirigeix la sala satisfet del seu Restaurant, de l'equip que dirigeix, dels clients fidels que ens hi deixem caure per estar com a casa.

Direcció: Ctra. Nacional II, Km 695 (Sils)

Telèfon: 972853044

Temporada: Tenca els dimecres, els diumenges al vespre i 3 setmanes a l'agost

A destacar: Cuina catalana de sempre. Productes de temporada. Plats ben executats. Comoditat, disposen d'aparcament. Preu molt raonable

Millorable: Potser caldria una gradual actualització de la oferta, treballant més les presentacions, encara que llavors ja no seria el mateix restaurant!

2 comentaris:

Víctor Franco ha dit...

Ostres Joan, quins records! (tan de positius com de negatius, ja que allà quasi ens matem la família amb una topada amb una furgoneta que va decidir no respectar l'antic stop que hi havia a la cruïlla de la N-II (una de la vergonyes de la xarxa estatal catalana de carreteres).

Fa molt de temps que no hi passo, ja que solíem passar per agafar la sortida de l'autopista direcció BCN, paràvem per dinar a Can Geli o a la Granota, però varem canviar-la per la sortida del aeroport de Vilobí, i evitar els perills de la N-II, perden les parades obligatòries. Per cert, que el desdoblament de la N-II no afectarà a la Granota, ¿no? El Mas de Can Geli està totalment afectat i els amos han tingut de tancar.

Joan ha dit...

Hey Víctor!,

Abans era un merder com bé dius i sobretot una vergonya..que veig vàres patir i per sort pots explicar.

Sortosament des de fa uns anys hi ha una sortida de la N-II direcció Girona que va a parar a una rotonda per poder accedir al restaurant sense complicacions.

Joan