dimarts, 22 de gener del 2008

Restaurant Hisop (Barcelona)

Sempre he estat un enamorat del restaurant Hisop. Aquest migdia precisament hi he anat a prendre l'efectiu menú àpat (26,75€ pvp)..sense begudes ni cafés.

Agraïts aperitius: ben resolta escopinya a la planxa amb la seva escuma de mar (m'ha semblat notar que portava un xic de vainilla?..no ho sé), i troç de bacallà formant una base per ser coronada per un original bombó de bolets i d'escudella i carn d'olla, i el valor afegit del detall de la pell del bacallà en forma de cruixent (bestial!).

Com a primers plats, es podia escollir entre una crema de carbassa amb carpaccio de vieres amb un trèbol àcid (que acaben de descobrir molt recentment), crema de idiazàbal i tirabecs?..la memòria em falla, doncs no he pres notes i no portava la càmera; o bé una amanida de pop lleugerament gelatinat.

Els plats principals, a escollir entre: Perdiu amb trompetes de la mort, o bé lluç a la planxa amb cansalada i col (la idea del trinxat) amb el suc de la pròpia col (un clàssic plé de sabors).

Hem optat per demanar l'efectiu plat de formatges (canvien sovint l'assortiment), després de l'excel.lent mojito de la casa, acabant per les endolcides olives de kalamata, i el clàssic gin-tònic sense alcohol amb base de la pell de gengibre per recordar el gust de la ginebra.

Tot l'àpat ha estat perfectament servit i explicat, acompanyant els plats un excels i plé de matitsos Remelluri Blanc del 2005..una de les meves debilitats.

Els panets, com sempre, fantàstics (de ceba, d'oliva, de nous, i normal). Hem demanat - tot i que no entrava en el menú àpat - els 2 olis (un de grec aquesta vegada i un d'arbequina).

No tracto de fer un desglós exhaustiu (doncs aquí trobaréu un ampli article molt millor que el que jo pugui fer), sinò confirmar el bon moment d'aquest fantàstic restaurant, que ha estat guardonat recentment per l'Acadèmia Catalana de Gastronomia com a millors cuiners joves (notícia complerta del Periòdico de Catalunya). Precisament, representants de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia estàven avui dinant al restaurant.

Segons m'ha comentat la Raquel, cap de sala i summelier, aviat faran una cata de vins alemanys amb altres restaurants per ampliar l'oferta d'aquests vins..després de la recent visita d'una empresa de recent creació, gran coneixedora, i de gran dinamisme, que s'està moguent molt bé per els diferents restaurants de Barcelona i rodalies.

Un improvisat homenatge amb un bon amic i company de feina.

Direcció: Passatge Marimón, 9 (Barcelona)

Telèfon: 932413233

Temporada: Obert tot l'any. Tencat els dissabtes migdia i diumenges. Vacances segona quinzena d'agost

A destacar: Cuina d'autor, propostes originals amb sabors ben definits. Servei i presentació. Satisfacció elevada

Millorable: Cuberts originals però incòmodes en la seva utilització (llisquen fàcilment girant sobre sí mateixos)